Antena 3 CNN Actualitate Trei zile de caniculă în București. Disconfortul termic va fi accentuat

Trei zile de caniculă în București. Disconfortul termic va fi accentuat

Administrația Națională de Meteorologie anunță trei zile de caniculă în Capitală, cu ploi trecătoare în cursul zilei de luni. Temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius.

Trei zile de caniculă în București. Disconfortul termic va fi accentuat
de Laura Dinu    |    28 Iun 2021   •   12:08

Conform prognozei speciale emisă pentru Capitală, de luni dimineață până marți la ora 9.00 vremea va fi călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

Trecător, vor fi ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului și se pot înregistra cantități de apă de 5...7 l/mp, izolat peste 15 l/mp.

În intervalul marți ora 9.00 miercuri ora 22.00, vremea va fi în continuare călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul a 33 de grade marți (29 iunie), iar miercuri (30 iunie) va fi de 35...36 de grade, devenind caniculară la amiază.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat.

×
Subiecte în articol: prognoza speciala București
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close