Antena 3 CNN Actualitate Protest al silvicultorilor, în faţa Ministerului Agriculturii. Pădurarii cer subvenţii pentru protejarea aurului verde al ţării

Protest al silvicultorilor, în faţa Ministerului Agriculturii. Pădurarii cer subvenţii pentru protejarea aurului verde al ţării

Proprietarii de păduri protestează în Bucureşti, în faţa Ministerului Agriculturii. Oamenii sunt revoltaţi că autorităţile se pregătesc să dijmuiască subvenţia pentru cei care nu taie niciun copac sau pentru cei care fac împăduriri.

Protest al silvicultorilor, în faţa Ministerului Agriculturii. Pădurarii cer subvenţii pentru protejarea aurului verde al ţării
de Roana Rotaru    |    07 Feb 2022   •   09:56

Din cei aproape 16 miliarde de euro alocaţi prin Planul Național Strategic ce se întinde până în anul 2027, pentru păduri este prevăzut puţin peste jumătate de procent, situaţie care i-a revoltat pe silvicultori.

Zeci de proprietari de păduri s-au adunat luni dimineaţă în faţa Ministerului Agriculturii, nemulţumiţi de baniiacordaţi silviculturii. 

"Dorim ca Ministerul Agriculturii, cel care împarte banii din PNNR pentru anii 2023-2027, să acorde un procent mai mare pentru silvicultură", a declarat Bogdan Tudor, preşedintele Asociaţiei "Nostra Silva".

Acesta a mai explicat că, în comparaţie cu media europeană alocată, care este de 5%, în România vorbim de o sumă derizorie. 

Ajuns în dreptul protestatarilor, la intrarea în minister, Adrian Chesnoiu, i-a invitat pe cei prezenţi să nu stea în stradă ci să intre în clădire, unde pot discuta cu secretarul de stat Sorin Moise. 

Ministrul a declarat că analizează situaţia, dar posibilităţile financiare de care dispune sunt limitate.

"Dacă aş avea 50 de miliarde le-aş da la toţi - la fermieri, la agricultori, la cei care au păduri. Din păcate, bugetul pentru agricultură pentru viitoarea programare s-a redus.", a declarat Chesnoiu.      

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Agriculturii protest
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close