Antena 3 CNN Actualitate PSD propune modificarea Constituției pentru a se putea organiza mai ușor alegeri anticipate

PSD propune modificarea Constituției pentru a se putea organiza mai ușor alegeri anticipate

Președintele social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD dorește modificarea Constituției în așa fel încât să se poată organiza mai ușor alegeri anticipate. "Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile. Nu cu 4 - 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”.

PSD propune modificarea Constituției pentru a se putea organiza mai ușor alegeri anticipate
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   16:49

„Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate

Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a spus Ciolacu într-n interviu acordat DC News.

„Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei.

Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”.

„Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două – trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 – 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a punctat Ciolacu.

 

×
Parteneri
Armata Română a scos la concurs mii de posturi
x close