Antena 3 CNN Actualitate RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă

RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă

RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă
25 Iul 2019   •   17:09

 RADET anunţă că a fost finalizată procedura de achiziţie pentru lucrările de intervenţie de primă urgenţă şi au fost semnate acordurile-cadru prin care se vor organiza succesiv 52 de şantiere în mai multe zone din Bucureşti. 

Aceste lucrări au în vedere repararea porţiunilor de conductă în zonele în care s-au produs 70 - 80% dintre avariile de anul trecut. 

Potrivit unui comunicat al RADET, valoarea acordurilor-cadru este de aproximativ 76 de milioane de lei (fără TVA). 

În această săptămână au fost finalizate primele zece lucrări din planul anual de modernizare a reţelelor de termoficare. Acestea au fost realizate în principalele zone în care cetăţenii au resimţit disconfort în sezonul anterior de încălzire: bulevardul Theodor Pallady, strada Petre Ispirescu, strada Moineşti, strada Ion Berindei, Piaţa Constituţiei, strada Răzoare, staţia de metrou Păcii, Şoseaua Virtuţii (zona ştrandului Ciurel), şoseaua Pantelimon şi strada Lizeanu, precizează RADET. 

Conform sursei citate, în paralel cu lucrările de modernizare, continuă cele de investiţii, fiind montate până în prezent, după o pauză de peste zece ani, un număr de 50 de vane de sectorizare cu acţionare electrică, din totalul celor 100 preconizate a fi montate în acest an. 

Reţeaua primară are în componenţă un număr de 800 de vane, dintre care necesită a fi schimbate în regim de urgenţă aproximativ 200. Vanele vor permite pe viitor oprirea unor segmente mult mai mici de instalaţie, exact pe porţiunea afectată, în cazul apariţiei unor avarii. 

Totodată, echipele RADET continuă şi lucrările de montare a compensatorilor. Aceste piese previn, de foarte multe ori, avariile, deoarece preiau dilatarea conductelor şi datorită lor ţevile nu se mai sparg. La fiecare intervenţie de montare a vanelor şi a compensatorilor sunt schimbate şi segmentele de ţeavă afectate, menţionează RADET în comunicat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: RADET achizitie
Parteneri
Capcana din noua lege a salarizării. Cui îi scade leafa
x close