Antena 3 CNN Actualitate Răspunsul Codruței Kovesi la lupta pentru dezincriminarea abuzului în serviciu. Avertisment pentru Băsescu și Udrea

Răspunsul Codruței Kovesi la lupta pentru dezincriminarea abuzului în serviciu. Avertisment pentru Băsescu și Udrea

Răspunsul Codruței Kovesi la lupta pentru dezincriminarea abuzului în serviciu. Avertisment pentru Băsescu și Udrea
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Mai 2016   •   08:32

Şefa DNA trimite un avertisment dur către Traian Băsescu, Elena Udrea şi Alina Bica, după ce aceştia au început lupta pentru dezincriminarea abuzului în serviciu.

Laura Codruţa Kovesi susţine că scoaterea acestei infracţiuni din Codul Penal ar însemna că niciun prejudiciu nu va mai fi recuperat vreodată.

"Dacă infracţiunea de abuz în serviciu dispare din legislaţia noastră, funcţionarii îşi vor îndeplini atribuţiile după ureche şi nu după lege. Și trebuie să ne gândim dacă suntem pregătiţi ca fiecare funcţionar să acţioneze cum îşi doreşte, fără a-l putea investiga”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Ideea dezincriminării a apărut după ce Alina Bica a sesizat Curtea Constituţională în acest sens, iar o decizie urmează să fie luată pe 24 mai. Elena Udrea plănuieşte şi ea o iniţiativă legislativă de modificare a Codului Penal.

Bica şi Udrea sunt susţinute de Traian Băsescu. Fostul preşedinte spune că abuzul în serviciu nu poate fi considerat infracţiune din moment ce fapta nu este făcută cu intenţie.

×
Subiecte în articol: Alina Bica Laura Codruta Kovesi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close