Răsturnare de situație în dosarul Microsoft II. Inculpați scăpați din cauza procurorilor DNA

10 Mai 2019   •   12:28
Răsturnare de situație în dosarul Microsoft II. Inculpați scăpați din cauza procurorilor DNA

Situaţia halucinantă în dosarul Microsoft II.

Dinu Pescariu şi Claudiu Florică scapă de proces pentru că procurorii nu au respectat legea atunci când au instrumentat dosarul!

Mai exact, Direcţia Naţională Anticorupţie, condusă atunci de Laura Codruța Kovesi, a făcut cercetări pe teritoriul altor ţări fără a avea acordul procurorului general. 

Dinu Pescariu și Claudiu Florică au fost trimiși în judecată pentru spălare de bani, însă, au făcut cercetări pe teritoriul altor state, și anume Elveția și Austria. Conform Codului de Procedură Penală pentru a face astfel de cercetări pe teritoriul altor state este nevoie de un acord prealabil al procurorului general al României, la vremea respectivă, Augustin Lazăr.

În dosarul ”Microsoft 2” sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi foştii miniştri Dan Nica, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Daniel Funeriu şi Adriana Ţicău, aceştia fiind suspectaţi de abuz în serviciu legate de aprobarea unor proiecte pentru licenţe Microsoft. 

x close