x close

Referat DNA: Dorin Cocoş, IMPLICAT în dosarul Alinei Bica. Fostul soţ al lui Udrea ar fi cerut 10 MILIOANE euro pentru sprijin

de M.Z.    |    22 Noi 2014   •   14:17
Referat DNA: Dorin Cocoş, IMPLICAT în dosarul Alinei Bica. Fostul soţ al lui Udrea ar fi cerut 10 MILIOANE euro pentru sprijin Foto: facebook.com

Numele lui Dorin Cocoş apare în dosarul în care Alina Bica a fost arestată pentru 30 de zile.

 
Dorin Cocoş ar fi încasat 10 milioane euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat lui Gheorghe Stelian pentru a obţine acele despăgubiri de la ANRP.
 
Potrivit surselor judiciare, în cursul anului 2010, Gheorghe Stelian a cumpărat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafaţa de teren în zona lacului Plumbuita. 
 
Imediat după aceea, Stelian ar fi primit garanţii de la Dorin Cocoş că totul se va rezolva. Stelian a cerut un evaluator pentru teren şi, după ce s-a înţeles cu acesta, i-ar fi dat 100.000 de lei într-un plic pentru ca evaluarea să iasă cu o sumă mai mare pentru teren. 
 
La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377 de milioane de lei, adică în jur de 90 de milioane de euro. 
 
Potrivit procurorilor, din aceşti bani Dorin Cocoş ar fi pretins 10 milioane de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANRP în vederea soluţionării dosarului. 
 
Banii ar fi ajuns la fostul soţ al Elenei Udrea în mai multe tranşe şi ar fi fost plătit de Gheorghe Stelian, cercetat în acelaşi dosar cu Alina Bica
 
Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată, sâmbătă dimineaţă, de instanţa supremă, în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte.

Citeşte mai multe despre:

Dorin Cocos Alina Bica
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati