Antena 3 CNN Actualitate Religie A murit părintele Iulian de la Schitul Prodromul, unul dintre marii duhovnici ai Athosului

A murit părintele Iulian de la Schitul Prodromul, unul dintre marii duhovnici ai Athosului

Ortodoxia pierde încă un mare duhovnic aici şi îl câştigă în veşnicie: părintele Iulian Prodromitul care azi a trecut la Domnul.

A murit părintele Iulian de la Schitul Prodromul, unul dintre marii duhovnici ai Athosului
Sursa foto: Captura Youtube
de Alexandra Dima    |    10 Mar 2023   •   15:33

„Astăzi 10 martie 2023, Părintele Iulian Prodromitul a trecut la Domnul. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l primească în Împărăţia Sa! Înmormântarea va avea loc mâine după Sfânta Liturghie“, se arată într-o postare pe pe pagina de Facebook a Schitului Românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Părintele Iulian Lazăr de la Schitul Prodromu a fost unul dintre cei mai mari duhovnici români de la Sfântul Munte Athos. Mulți monahi români, dar și mireni ce au ajuns în Athos, și-au găsit la el alinare şi sfat.

S-a născut la data de 8 ianuarie 1926, in localitatea Vorona, județul Botoșani. Părinții săi, Ilie si Elisabeta, oameni simpli si credincioși nu l-au împiedicat pe tânărul Ioan sa îmbrățișeze viața monahală.

În anul 1946, la numai 20 de ani, el a fost închinoviat la Mânăstirea Sihăstria, județul Neamț. În anul 1950, a terminat armata, lucru obligatoriu la acea vreme. După zece ani petrecuţi în rugăciune şi ascultare, în anul 1956, Domnul l-a învrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.

În data de 8 ianuarie 2023, acesta a împlinit 97 de ani, conform Prodromu-Athos.ro.

Vasile Ioana: Avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu

Şi părintele Vasile Ioana a transmis un mesaj, la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Părintelui Iulian Prodromitul.

„Avva Iulian a trecut la Domnul! Dragi frați, avem de astăzi încă un mare rugător în Împărăția lui Dumnezeu pentru poporul nostru român evlavios!“, a scris preotul din București.

×
Subiecte în articol: Iulian Prodromitul Athos
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close