Antena 3 CNN Actualitate Religie A trăit un an după cuvântul Bibliei! Ce s-a întâmplat apoi

A trăit un an după cuvântul Bibliei! Ce s-a întâmplat apoi

 A trăit un an după cuvântul Bibliei! Ce s-a întâmplat apoi
12 Iun 2017   •   21:34

Rachel Held Evans, o scriitoare americană de 33 de ani din Dayton, Tennessee, și-a propus ca un an întreg să trăiască după cuvântul Bibliei.

Evanghelista şi-a început proiectul în 1 octombrie 2010 și a respectat timp de 365 de zile toate învăţăturile din Biblie, din Vechiul şi Noul Testament. S-a supus soţului ei, şi-a lăsat părul să crească, şi-a croit singură hainele, a învăţat să gătească, şi-a acoperit capul când se ruga, i s-a adresat soţului ei cu „stăpâne”, a încercat să fie blândă şi tăcută și nu a bârfit, povesteşte femeia pe blogul personal, scrie Realitatea.

Fiecare lună a dedicat-o unei virtuţi lăudate în Biblie: ataşamentul faţă de familie şi pentru treburile casnice, , scrimodestie, frumuseţe, puritate, fertilitate, respect, tăcere, caritate şi credinţă. Pe parcursul anului, s-a ghidat după cele zece porunci biblice pentru femei.

"A fost o provocare, pentru că eu şi soţul meu avem o relaţie bazată pe egalitate. A fost cam ciudat să încercăm să impunem o ierarhie în relaţia noastră. Scopul meu nu a fost să iau în râs Biblia şi nici să glorific elementele patriarhale. Am urmărit să iniţiez o conversaţie despre felul în care interpretăm şi aplicăm preceptele biblice în viaţa noastră de zi cu zi. Sper că aventurile mele le vor inspira pe femei să fie mai permisive cu ele însele şi cu celelalte, pentru că adevărul este că toate alegem când vine vorba de feminitatea biblică”, îşi explică scriitoarea demersul.  

×
Subiecte în articol: Biblie an viaţa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close