Antena 3 CNN Actualitate Religie Anunţul neaşteptat făcut de Papa Francisc. Ce se va întâmpla în fiecare an, la data de 1 septembrie

Anunţul neaşteptat făcut de Papa Francisc. Ce se va întâmpla în fiecare an, la data de 1 septembrie

Anunţul neaşteptat făcut de Papa Francisc. Ce se va întâmpla în fiecare an, la data de 1 septembrie
Sursa foto: Foto:huffingtonpost.com
10 Aug 2015   •   18:52

Papa Francisc a instituit o 'Zi mondială de rugăciune pentru ocrotirea Creaţiei', pe care Biserica Catolică o va celebra anual, cu începere din 2015, la 1 septembrie, în eforturile de a atrage atenţia asupra problemelor mediului înconjurător, a anunţat luni Vaticanul, potrivit EFE, AFP și Reuters.

'În calitate de creștini, dorim să ne aducem contribuția la soluţionarea crizei ecologice cu care se confruntă în prezent omenirea', a afirmat suveranul pontif, într-o scrisoare adresată președintelui Consiliului Pontifical pentru Justiţie şi Pace, cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson, și președintelui Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, cardinalul Kurt Koch.

În scrisoare, papa a afirmat că această inițiativă răspunde preocupării sale, împărtășită de patriarhul ecumenic Bartolomeu I, pentru viitorul Creaţiei şi a subliniat că celebrarea acestei zile în același timp cu Biserica Ortodoxă constituie o mărturie privind 'comuniunea din ce în ce mai mare cu fraţii ortodocşi'.

'Trăim într-o vreme în care toţi creştinii înfruntăm provocări identice și importante, cărora trebuie să le dăm răspunsuri comune dacă dorim să fim mai credibili şi eficienţi', a afirmat sfântul părinte.

Papa Francisc a apreciat că această Zi oferă fiecărui credincios și comunităților o valoroasă ocazie de a-și reînnoi vocația de 'custozi ai Creaţiei', de a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru minunata sa lucrare încredințată omului și de a invoca milostivirea lui pentru păcatele comise împotriva lumii în care trăim.

Această iniţiativă a Papei Francisc este strâns legată de enciclica asupra mediului înconjurător intitulată 'Laudato si (Slavă ţie). Despre ocrotirea casei comune', publicată la 18 iunie, prin care a cerut guvernelor și persoanelor particulare o revoluţie 'verde' pentru salvarea planetei.

Instituirea 'Zilei mondiale de rugăciune pentru ocrotirea Creației' reprezintă o nouă acțiune prin care Papa Francisc se alătură preocupărilor referitoare la viitorul planetei manifestate în această perioadă de pregătire a summitului asupra schimbărilor climatice care va avea loc sub egida ONU în decembrie la Paris.

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close