Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica din Constanța nu se mai demolează! Acțiunea a fost suspendată provizoriu de judecători

Biserica din Constanța nu se mai demolează! Acțiunea a fost suspendată provizoriu de judecători

Vești bune pentru credincioșii constănțeni. Biserica Izvorul tămăduirii nu se mai demolează. Cel puțin pentru moment. Avocata care apară parohia a reușit să obțină suspendarea acțiunii de demolare, în instanță. Cum și-au motivat judecătorii această hotărâre.

Biserica din Constanța nu se mai demolează! Acțiunea a fost suspendată provizoriu de judecători
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    17 Iun 2022   •   09:20

Instanța a decis ieri suspendarea deciziei de demolare a bisericii din Constanța construită fără autorizație.

Soluția pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea.. În temeiul art. 719 alin. C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa.

În temeiul art. 719 alin. C. proc. civ., prezenta încheiere se comunică din oficiu şi de îndată B.E.J. Beciu Stelian. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, conform art. 402 teza finală C. proc. civ., astăzi, 16.06.2022.

ÎPS Teodosie, avertisment pentru primarul Constanței: ”Cei care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice!”

Primăria Constanța a obținut în justiție autorizația de demolare a lăcașului de cult pe motiv ca nu avea autorizație de construcție.

Teodosie a declarat, după slujba din 10 iunie, că lăcașul de cult va fi păzit zi şi noapte de credincioși şi nu va fi niciodată demolat.

”Vorbesc astăzi și de domnul primar de care îmi este foarte milă, că și-a pierdut credința. Este ca un om apostat care, după o hotărâre judecătorească fără discernământ, cum să hotărască o instanță să dărâme o biserică? Ce e biserica? E locașul lui Dumnezeu.

Nu te temi de cuvântul lui Dumnezeu, care zice: de va strica cineva lucrul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe acel şi s-a dovedit că așa este. Toți care au dărâmat biserici au murit în chinuri groaznice. 

Ce urmaș este domnul Vergil care vrea să se dărâme biserica? Azi era ziua hotărâtă să se dărâme. Nu se va dărâma! Aici vom sta! Ca să nu îndemne Satana pe mai știu eu cine să înceapă să atace biserica! Vom pune paza creștină aici și câte un preot sau doi să stea de strajă aici, vom face zi și noapte până când se vor împlini formele prin care biserica va rămâne aici! 

Cum să mutăm un loc sfințit de 20 de ani și cum să lăsăm pe Dumnezeu batjocorit? Nu voi accepta! Mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta!”, a declarat IPS Teodosie, săptămâna trecută.

×
Subiecte în articol: biserica Constanța demolată judecatori
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close