Antena 3 CNN Actualitate Religie Biserica specială pe care BOR o construiește în Dubai. Va avea şi teren de sport

Biserica specială pe care BOR o construiește în Dubai. Va avea şi teren de sport

Încep lucrările la biserica românească din Dubai. În complexul noii biserici de la Parohia Ortodoxă Română din Dubai se va construi un Centru Social-Sportiv (CROSS) pentru românii care locuiesc pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Biserica specială pe care BOR o construiește în Dubai. Va avea şi teren de sport
Sursa foto: Ziarul Lumina
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2022   •   21:43

Proiectul a fost inițiat de Biserica Ortodoxă Română, reprezentată în Emiratele Arabe Unite de Parohia românească din Dubai și își propune organizarea de evenimente și activități de cultivare a identității naționale, scrie basilica.ro.

Construcția Centrului Românesc Social Sportiv din Dubai este planificată în patru etape de lucru, durata estimată a primelor două etape fiind de 34 de luni.

Complex parohial în Dubai

Noul complex parohial din Dubai a fost conceput în stilul arhitectural specific românesc al Mănăstirilor Cozia, Polovragi și Hurezi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Înființarea Parohiei Ortodoxe Române din Dubai a fost aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în iulie 2021.

În prezent, pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite locuiesc aproximativ 10.000 de români, cu o vârstă medie cuprinsă între 30 și 50 de ani.

×
Subiecte în articol: biserica Dubai Parohia Ortodoxă Română
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close