Antena 3 CNN Actualitate Religie Locul în care scapi de farmece și blesteme. Biserica care atrage sute de credincioşi zilnic

Locul în care scapi de farmece și blesteme. Biserica care atrage sute de credincioşi zilnic

Aflată pe Calea Victoriei în București, Biserica Zlătari este cunoscută pentru slujbele de dezlegare de blesteme şi farmece.

Locul în care scapi de farmece și blesteme. Biserica care atrage sute de credincioşi zilnic
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2022   •   13:42

Biserica Zlătari este renumită printre credincioși, pentru că adăpostește moaștele Sfântului Mucenic Ciprian, Izbăvitorul de vrăji, blesteme și de toată lucrarea diavolească.

Biserica Zlătari este situată pe Calea Victoriei, fostul Pod al Mogoşoaiei, între străzile Stavropoleos şi Lipscani, în apropierea Muzeului Naţional de Istorie a României, într-o zonă încărcată de vestigii ale Bucureştilor de altădată.

Lăcaşul de cult are două hramuri: Naşterea Maicii Domnului şi Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina. Numele vechi al bisericii vine de la meşterii zlătari din mahalaua „popii Manta”. Se pare că pentru ei s-a ridicat un mic locaş din lemn, în veacul al XVII-lea, pe locul Zlătarilor de la Sărindar, donat Elenei, fiica lui Radu – Vodă Şerban şi mamă a Cantacuzinilor din Muntenia. Biserica având hramul Adormirea Maicii Domnului este pomenită în documente la 25 august1667, potrivit zlătari.ro

Pictura interioară a fost realizată de maestrul Gh. Tattarescu, întors în ţară după ce a studiat în Italia. Lucrarea este realizată în tehnica ulei, cu scene biblice grupate în panouri mari, influenţa artei religioase occidentale fiind prezentă la fiecare pas. Tâmpla sculptată în lemn şi poleită, împreună cu icoanele sale ferecate în argint, reprezintă opere de artă. 

Biserica este luminată prin ferestre cu vitralii reprezentând icoane de sfinţi. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În biserica Zlătari se află fragmente din moaştele Sf. Sfinţit Mucenic Ciprian, drept pentru care sute de credincioşi trec pragul bisericii în fiecare zi.

Sfântul Ciprian a fost mare vrăjitor în Antiohia Pisidiei, dar cunoscând puterea lui Hristos, prin credinţa şi curăţia sufletească a fecioarei Iustina, s-a convertit la creştinism. Oamenii îl cinstesc pentru partea luminoasă a vieții sale: convertirea la creștinism, viața închinată slujirii lui Hristos și pentru cunună de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop. 

Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlătura farmecele și vrăjile. Mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stânga a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. Orice credincios se poate închina Sfintelor Moaște.

De asemenea, în sfântul locaş se află o icoană a Maicii Domnului, făcătoare de minuni, aşezată spre venerare în firida din latura de sud-est a naosului.

Program Biserica Zlătari, locul în care scapi de farmece și blesteme

Biserica este deschisă zilnic între orele 8-20. În fiecare zi, un preot asigură asistenţa religioasă în biserică (rugăciuni, spovedanii, sfaturi duhovniceşti).

LUNI, Orele 17-19.30
ACATIST, Sf. MASLU, RUGĂCIUNI DE DEZLEGARE ŞI DE BINECUVÂNTARE A CASEI ŞI A FAMILIEI.

MIERCURI, Orele 17-19.30
ACATISTUL SF. SFINŢIT MUCENIC CIPRIAN, AGHEASMA MICĂ, CITIREA ACATISTELOR, RUGĂCIUNI DE DEZLEGARE.

VINERI, Orele 17-19.30
VECERNIE CU LITIE, ACATISTUL MAICII DOMNULUI, MOLITFE, CITIREA ACATISTELOR, RUGĂCIUNI DE DEZLEGARE.

SÂMBĂTĂ, Orele 8.30-11
SFÂNTA LITURGHIE
POMENIREA CELOR ADORMIŢI ÎN DOMNUL
SLUJBE LA CEREREA CREDINCIOŞILOR

DUMINICĂ ŞI SĂRBĂTORI MARI
Orele 8.30-12: UTRENIE, SF. LITURGHIE.

×
Subiecte în articol: biserica farmece blesteme credinciosi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close