Antena 3 CNN Actualitate Religie Cum a reacţionat BOR după ce a aflat că ar putea să rămână fără bani publici pentru Catedrala Neamului

Cum a reacţionat BOR după ce a aflat că ar putea să rămână fără bani publici pentru Catedrala Neamului

Cum a reacţionat BOR după ce a aflat că ar putea să rămână fără bani publici pentru Catedrala Neamului
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Noi 2015   •   11:25

Vazandu-se amenintata sa ramana fara bani de la buget pentru Catedrala Mantuirii Neamului, Biserica Ortodoxa Romana explica de ce este necesara aceasta constructie, aducand chiar si argumente istorice, legate de Razboiul de Independenta.

Intr-un comunicat remis miercuri dimineata Ziare.com, Patriarhia isi detaliaza punctul de vedere in legatura cu necesitatea continuarii finantarii publice a construirii Catedralei Mantuirii Neamului.

"Construirea Catedralei Mantuirii Neamului este un vechi proiect de peste 130 ani. Dupa Razboiul de Independenta din anul 1877, cand bulgarii au hotarat construirea Catedralei Alexandru Nevski din Sofia, ca expresie de recunostinta fata de soldatii cazuti pentru independenta Bulgariei de sub Imperiul Otoman, regele Carol I (1866-1914) a promulgat Legea nr. 1750/1884 in care se preciza necesitatea construirii unei catedrale ortodoxe in Bucuresti.

Citiţi mai mult pe ziare.com. 



×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close