Antena 3 CNN Actualitate Religie BOR intervine în scandalul interzicerii avortul. Vasile Bănescu: "Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață"

BOR intervine în scandalul interzicerii avortul. Vasile Bănescu: "Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață"

Biserica Ortodoxă Română intervine în scandalul interzicerii avortului, generat de decizia Curții Supreme din Statele Unite.

BOR intervine în scandalul interzicerii avortul. Vasile Bănescu: "Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață"
Sursa foto: Pexels.com
de Mia Lungu    |    13 Iul 2022   •   16:54

Purtătorul de cuvânt al patriarhei, Vasile Bănescu, a declarat că "Biserica NU militează irațional și nerealist pentru interzicerea totalitară a avortului, așa cum o fac în direcție opusă susținătorii necondiționați, imuni la argumente și întunecați de furie ai acestuia".

Precizările vin pe fondul dezbaterilor pro și contra avort din spațiul public, generate de decizia Curții Supreme din Statele Unite care a anulat dreptul constituțional la avort, astfel că fiecare stat american poate să permită, să interzică sau să limiteze dreptul la avort.

"Biserica nu poate fi niciodată anti-natalistă, ci doar pro-viață, ea nu poate împărtăși ideea absurdă a "neajunsului de a te fi născut", ci doar sprijini libertatea de a opta moral și de a alege responsabil asumarea urmărilor unui act care angajează nu doar trupurile, ci și sufletele.

Biserica nu comite intruziuni în intimitatea adâncă a vieții strict personale.", se arată în comunicatul Patriarhiei române.

×
Subiecte în articol: BOR biserica Vasile Banescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close