Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 11 octombrie 2023. Sărbătoare astăzi pentru creştini

Calendar ortodox 11 octombrie 2023. Sărbătoare astăzi pentru creştini

Calendar ortodox 11 octombrie 2023. Sărbătoare astăzi pentru creştinii ortodocşi de Sfântul Filip, unul dintre cei şapte diaconi.

Calendar ortodox 11 octombrie 2023. Sărbătoare astăzi pentru creştini
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2019   •   00:30

Sfântul Apostol Filip, unul din cei șapte diaconi, nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfântul Apostol Filip s-a născut în Cezareea Palestinei. Împreună cu Sfântul Arhidiacon Ștefan s-au numărat între cei șapte diaconi aleși de către Sfinții Apostoli.

Sfântul Apostol Filip a fost căsătorit şi a avut patru fiice. Ca diacon, el a slujit cu râvnă săracilor şi văduvelor. În vremea prigoanei asupra creștinilor pornite la Ierusalim, Sfântul Filip s-a stabilit în Samaria, unde a predicat cuvântul lui Hristos. Tot aici, Dumnezeu a lucrat prin Sfântul Apostol Filip numeroase minuni.

Calendar ortodox 11 octombrie 2023. Sărbătoare în calendar ortodox 11 octombrie 2023

Din faptele Apostolilor aflăm că Sfântul Filip l-a botezat pe Simon Magul. Tot el a fost cel care l-a botezat şi pe eunucul Candachiei, Regina Etiopiei.

Sfântul Apostol Filip a predicat învățătura lui Hristos şi în Azotus unde a adus pe mulţi la dreapta credință. Sfântul Filip a fost hirotonit Arhiereu al cetății Tralles. Tot în această cetate s-a mutat la Domnul.

Tot îb această zi se face pomenirea Sfintelor Mucenițe Zinaida şi Filonila; Sfântului Teofan Mărturisitorul şi Sfinţilor Patriarhi ai Constantinopolului:Nectarie, Arsachie şi Sisinie.

Rugăciune către Sfântul Filip, unul dintre cei şapte diaconi. Sărbătoare în calendar ortodox 11 octombrie 2023

Creştinii ortodocşi pot rosti, pe 11 octombrie, de Sfântul Filip, una dintre cele mai puternice rugăcini către acesta pentru alungarea tuturor relelor.

"Nor purtator de ploaie duhovniceasca, cu adevarat te-ai aratat celor de pe pamant. Adapand inimile celor de pe pamant, ca pe o tarina in taina. Ca inconjurand cu cuvantul, ai adapat marginile. Si ca niste ploi versi miruri din sicriu. Pentru aceasta, sufland in inimile cele credincioase, mireasma Duhului ai adunat intr-insele, Sfinte Apostole Filip. Amin!"

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close