Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox 13 iunie 2023. Sărbătoare de Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare

Calendar ortodox 13 iunie 2023. Sărbătoare de Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare

Calendar ortodox 13 iunie 2023. Sărbătoare pentru creştinii ortodocşi şi Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare.

Calendar ortodox 13 iunie 2023. Sărbătoare de Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare
Sursa foto: Doxologia.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2023   •   10:41

Calendar ortodox 13 iunie 2023. Biserica Ordotoxă o prăznuieşte astăzi, 13 iunie, pe Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare.

Sfânta Achilina s-a născut în Biblos, cetate din Palestina, într-o familie de creştini.

De la 15 ani, aceasta a început să le înveţe pe fetele de vârsta ei despre credinţa în Dumnezeu şi le îndemna pe acestea să nu se închine la idoli.

Tot în această zi, se mai face pomenirea Sfântului Cuvios Iacov, Sfintei Cuvioase Maici Ana şi a fiului ei Ioan, dar şi Sfinţilor zece mii de mucenici.

Calendar ortodox 13 iunie 2023. Sărbătoare de Sfânta Muceniţă Achilina

Sfânta Muceniţă Achilina a fost biciuită şi i s-a înfipt o vergea încinsă în foc prin urechi, pentru că nu se închina idolilor.

Aceasta moare din cauza chinurilor groaznice, iar trupul este aruncat într-o groapă de gunoi spre a fi mâncat de animale.

Un înger al Domnului a ridicat trupul Sfintei Achilina, iar a doua zi călălii i-au tăiat capul Sfintei Achilina.

Rugăciune către Sfânta Muceniţă Achilina, sărbătoare în calendar ortodox 13 iunie 2023

"Mieluşeaua Ta, Iisuse, Achilina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre și ajută la împlinirea dorințelor noastre.

Fiind cu adevărat mărită, stai înaintea Mirelui tău Hristos, în ceruri bucurându-te. Pentru aceasta pe cei ce te cinstesc pe pământ cu dreaptă credinţă, măreşte-i cu rugăciunile tale, cinstită şi ţi-i fă părtaşi pe cei ce cântă Domnului, căci cu mărire S-a preaslăvit."

×
Subiecte în articol: calendar ortodox sarbatoare
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close