Antena 3 CNN Actualitate Religie CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Sărbătoare mare astăzi. Toți creștinii trebuie să fie atenți la asta

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Sărbătoare mare astăzi. Toți creștinii trebuie să fie atenți la asta

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Sărbătoare mare astăzi. Toți creștinii trebuie să fie atenți la asta
Sursa foto: Foto: ziarullumina.ro.
02 Feb 2019   •   05:05

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Întâmpinarea Domnului este prăznuită la 40 de zile de la nașterea lui Hristos, pe 2 februarie. Întâmpinarea Domnului este o sărbătoare care ne amintește de momentul în care Hristos este adus la Templul din Ierusalim de Fecioara Maria și de Iosif pentru împlinirea rânduielilor Legii.  

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. În Templu este întâmpinat de Simeon și de Ana. După legea iudaică, la 40 de zile de la nașterea pruncului de parte bărbătească, mama acestuia trebuia să meargă la Templu că să-l închine lui Dumnezeu, cu gândul că din acesta se poate ridica Mesia. 

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Tot în această zi avea loc și curățirea mamei, care se făcea prin aducere de jertfă a unui miel ca ardere-de-tot și a unui porumbel ca jertfă pentru păcat, în cazul familiilor bogate sau a doi porumbei – unul pentru ardere-de-tot și altul jertfă pentru păcat, în cazul celor săraci. 

CALENDAR ORTODOX 2 februarie. Întâmpinarea Domnului mai este numită și Stretenie. Se spune despre Stretenie că este o zi rea, cu multe ceasuri rele, iar cine se naște sau cine face nuntă în această zi va avea parte numai de necazuri și nu-i va merge bine.

Sursa: traditii-superstitii.ro.

×
Subiecte în articol: sarbatoare crestini
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close