Antena 3 CNN Actualitate Religie Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Mai mulți sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Mai mulți sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Mai mulți sfinți sunt pomeniți în această zi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    20 Oct 2019   •   18:18

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Sfinţii Cuvioşii Mărturisitori Visarion, Sofronie şi Sfântul Mucenic Oprea împreună cu Sfinţii Preoţii Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel sunt pomeniţi de Biserica Ortodoxă Română în data de 21 octombrie.

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Apărătorii Bisericii Ortodoxe din Transilvania, împotriva unirii cu Roma (1698-1701), aceştia au fost trecuţi în rândul sfinţilor de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru viaţa lor de martiri, apărători şi mărturisitori ai credinţei ortodoxe.

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Sfântul Visarion, apărător al credinţei ortodoxe în Banat şi Transilvania, care a luptat împotriva unirii cu forţa a credincioşilor ortodocşi cu Roma, era de origine vlah, născut în Bosnia. 

Cuviosul Sofronie era din satul Cioara-Sebeş, judeţul Alba, şi a primit schima monahală la una din sihăstriile din Ţara Românească.

Sfântul Mucenic Oprea s-a născut în localitatea Sălişte, fiind cunoscut cu numele de Oprea Miclăuş. 

Preotul Mărturisitor Moise Măcinic a fost hirotonit preot la Bucureşti. La scurt timp după hirotonie, autorităţile constatau că printre cei care se împotriveau unirii cu Biserica Romei se afla şi preotul Măcinic din Sibiel.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close