Antena 3 CNN Actualitate Religie Complexul turistic al lui IPS Teodosie, închis de ISU

Complexul turistic al lui IPS Teodosie, închis de ISU

Complexul turistic al lui IPS Teodosie, închis de ISU
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Noi 2015   •   20:20

SPA-ul de la Dorna Arini, ridicat de Mitropolitul Tomisului, a fost închis astăzi de ISU.

 
În ultimii doi ani, cei de la ISU au atras în repetate rânduri atenţia că acolo un banal incendiu se poate transforma în carnaj. Dar, până astăzi, nici autorităţile locale, nici cele de la Bucureşti nu au reuşit să impună regulile trecute în lege. 
 
Administratorii complexului au primit şi o amendă de 100.000 de lei.
 
Pompierii din Suceava au venit peste SPA-ul Înaltpreasfințitului Teodosie în jurul prânzului. Prima măsură luată a fost evacuarea turiştilor. Zecile de pelerini care aveau rezervare la complexul monahal şi-au primit banii înapoi şi au fost invitaţi să plece spre altă unitate de cazare. Spre binele lor.
 
Controlul de peste şase ore al Pompierilor s-a lăsat cu lacătul pe uşa complexului monahal. Abia acum, după mai bine de 10 ani în care funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendiu. 
 
Investiţia este estimată la 4 milioane de euro şi continuă să crească. Acum se ridică o nouă biserică. Până aici totul e limpede, doar că la fel de necunoscute cum sunt căile Domnului sunt şi legile lumeşti pentru sfintele feţe bisericeşti care administrează domeniul. 
 
Uriaşa construcţie nu respectă o listă lungă de norme de siguranţă şi un banal incendiu s-ar putea transforma în carnagiu.
 
În februarie, o comisie formată din reprezentanţi ai Prefecturii, ISU, Garda de Mediu, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului a verificat, timp de trei zile, legalitatea complexului monahal de la Dorna Arini.
 
Nici măcar apelurile repetate ale superiorilor din Patriarhie nu i-au determinat pe administratorii complexului de la Dorna Arini să respecte legea.
 
Ca mănăstirea de la Dorna Arini, în ţară mai sunt alte 973 de lăcaşuri de cult care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, adică ilegal.
 
Patriarhia Română a refuzat să comenteze măsurile luate astăzi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.
Sursa: Observator

Citiţi şi Arhiepiscopul Tomisului a fost "iertat" de acuzaţiile de luare de MITĂ

Informaţiile au fost prezentate vineri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close