Antena 3 CNN Actualitate Religie Record de participare la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași. Zeci de mii de oameni sunt încă la coadă

Record de participare la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași. Zeci de mii de oameni sunt încă la coadă

Peste 319.000 de credincioși au trecut până duminică la prânz pe la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, care se află încă în Curtea Mitropolitană din Iași.

Record de participare la pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași. Zeci de mii de oameni sunt încă la coadă
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2023   •   15:20

Autoritățile spun că numărul pelerinilor este unul record pentru acest eveniment.

Peste 319.000 de persoane s-au închinat la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, din Curtea Mitropolitană din Iași, de la începutul pelerinajului până duminică la prânz.

Potrivit autorităților, la coadă mai așteaptă încă cel puțin 45.000 de credincioși. Recordul a fost doborât, acesta fiind cel mai mare număr de pelerini care participă la acest eveniment religios.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel, mesaj pentru pelerinii de la Sfânta Parascheva: ”Puterea ei vine din sfinţenia şi din bunătatea ei”

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare la sfârșitul săptămânii trecute. La scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au participat mii de pelerini.

×
Subiecte în articol: Sfânta Parascheva Iași pelerinaj
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close