Antena 3 CNN Actualitate Religie Cuvintele Patriarhului Daniel, la înmormântarea unei preotese din București

Cuvintele Patriarhului Daniel, la înmormântarea unei preotese din București

Cuvintele Patriarhului Daniel, la înmormântarea unei preotese din București
20 Noi 2016   •   15:07

Conducătorul Bisericii Ortodoxe a transmis un mesaj cu ocazia disparației preotesei Iosefina Pârvu din Capitală, relatează basilica.ro

"Am primit cu întristare vestea trecerii la cele veșnice, petrecută în noaptea dintre 14 și 15 noiembrie 2016, a doamnei preotese Viorica Iosefina Pârvu, soția Preacucernicului Preot Constantin Pârvu, fost vicar administrativ patriarhal și paroh al Bisericii Iancu Nou – Bălăneanu din Bucureşti.

Doamna Viorica Iosefina Pârvu s-a născut la data de 23 decembrie 1935 în București, într-o familie de buni și evlavioși creștini, împreună cu care participa la slujbele de la Parohia Sfinții Voievozi – Gherghiceanu din capitală. După parcurgerea cursurilor primare, gimnaziale și liceale, a frecventat și a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București, obținând licența la specializarea Limba și Literatura Română. În timpul studenției a făcut parte din corul Parohiei Gherghiceanu, unde l-a cunoscut pe tânărul teolog Constantin Pârvu, care dirija acel cor. Cei doi s-au căsătorit în anul 1956, Dumnezeu binecuvântând familia lor cu doi copii, Mircea și Daniel Ionuț. Pe plan profesional, doamna preoteasă Viorica Iosefina Pârvu a desfășurat o activitate didactică de peste 45 de ani, ca profesor de limba și literatura română, pe care a început-o la Liceul Teoretic Neagoe Basarab (fost Alexandru Sahia) din municipiul Oltenița, a continuat-o la Liceul Energetic (azi Colegiul Energetic) din București și a încheiat-o la Liceul Alexandru Sahia din București. A parcurs toate treptele didactice și profesionale și a fost apreciată de colegi, elevi și de inspectorii școlari de specialitate, fiind caracterizată drept „un om deosebit” și „o profesoară bine pregătită, un bun pedagog”.

De asemenea, a dat dovadă de un excepțional spirit de sacrificiu matern atunci când, fiind în pericol viața fiului ei, Daniel-Ionuț, și-a donat un rinichi pentru salvarea acestuia.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să primească în lăcașurile Sale cele veșnice sufletul doamnei preotese Viorica Iosefina Pârvu și să o odihnească în pacea şi lumina Împărăţiei cerurilor! Veșnica ei pomenire în neam și în neam! † Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române", se arată în mesajul dat publicității.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close