Antena 3 CNN Actualitate Religie Floriile, intrarea lui Iisus în Ierusalim. Reportaj-eveniment la locurile sfinte, pe urmele Mântuitorului

Floriile, intrarea lui Iisus în Ierusalim. Reportaj-eveniment la locurile sfinte, pe urmele Mântuitorului

Duminica Floriilor marchează intrarea Mântuitorului Isus în Ierusalim și începerea Săptămânii Patimilor, până la răstignirea care ne-a mântuit și învierea pe care o sărbătorim de Paște.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2024   •   13:24

O intrare ce s-a făcut prin Poarta de Răsărit a cetății Ierusalim, denumită și Poarta de Aur sau Poarta Frumoasă, sigura dintre porțile Ierusalimului prin care nu se poate intra, fiind zidită.

Se află vis a vis de Grădina Ghetsemani și de Biserica Tuturor Națiunilor, construită în jurul pietrei pe care s-a rugat Isus, înainte să fie arestat.  

A intrat prin poarta de Răsărit și a mers pe Muntele Templului, pe platoul denumit astăzi Al Haram Al Sharif, sanctuarul Nobil, unde se află Domul Stâncii și moscheea Al Aqsa, unde a fost construit primul templu, al lui Solomon, iar pe vremea lui Hristos se afla al doilea templu al evreilor.

Am mers, în pelerinajul nostru pe urmele lui Hristos la locurile sfinte, în plin război, inclusiv pe Muntele Templului, Muntele Moriah cum îi spun evreii, pentru că numai pe acolo poți ajunge și la Poarta de Aur, Poarta de Răsărit.

Deși non-musulmanii nu au voie să se apropie ea. Pe aceste scări noi nu am avut voie să coborâm, așa că a trebuit să o admirăm de sus.

”Pentru noi, creștinii, este foarte importantă poarta fiindcă pe aici se spune că a intrat Isus în Ierusalim”, a spus Cristina Amari, ghid.

Întregul reportaj poate fi urmărit în clipul video de mai sus.

×
Subiecte în articol: Iisus Ierusalim Florii
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close