Antena 3 CNN Actualitate Religie Vasile Bănescu, despre manualele de religie: "Conțin doze mari de penibil și criticabil"

Vasile Bănescu, despre manualele de religie: "Conțin doze mari de penibil și criticabil"

Imagini cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, din perioada în care era profesor de Religie, au ajuns virale. Acesta a criticat dur manualele materiei pe care o preda, spunând că ele conţin doze mari de penibil și criticabil.

Vasile Bănescu, despre manualele de religie: "Conțin doze mari de penibil și criticabil"
Sursa foto: TikTok/dporo
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2024   •   11:58

Imagini din anul 1998 cu purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, au devenit virale pe internet. 

Profesor de religie pe vremea aceea, Bănescu a criticat dur manualele materiei pe care o preda, spunând că ele "conţin doze mari de penibil și criticabil".

"Cu tristeţe trebuie să repet, cred că nu e prima dată când o spun: aceste manuale conţin doze mari de penibil şi criticabil.

Mă refer în primul rând la structura lor, la limbajul în care sunt prezentate lecțiile respective - şi poate chiar cu asta trebuia să încep - și care, de departe, este perfectibil. 

Am folosit odată termenul de hiperpravoslavnic și chiar așa mi se pare acest limbaj, care de foarte multe ori îi blochează pe elevii neinițiați, firește, într-o terminologie religioasă care are rădăcini slave și grecești suficiente", spunea, atunci, Vasile Bănescu, actual purtător de cuvânt al BOR.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close