Antena 3 CNN Actualitate Religie În premieră: Tainele Părintelui Arsenie Boca - ucenicii care au crescut la umbra iubitului monah

În premieră: Tainele Părintelui Arsenie Boca - ucenicii care au crescut la umbra iubitului monah

În premieră: Tainele Părintelui Arsenie Boca - ucenicii care au crescut la umbra iubitului monah
04 Dec 2016   •   21:33

Personaj de icoane, dar și subiect de controverse. Unii i se închină, alții îl acuză pe la colțuri că ar fi fost un rebel și că nu merită canonizarea. Despre Arsenie Boca s-au scris foarte multe, dar încă nu destul.

De exemplu, se știu puține despre ucenicii care au crescut la umbra lui și care îl slujesc și astăzi și cunosc secretele lăsate în urmă de iubitul monah.

Fără acești oameni, Părintele Arsenie Boca nu ar fi reușit să înșele vigilența securiștilor și să facă câteva obiecte de cult miraculoase: un clopot care oprește furtuna, o raclă în care în orice moment poate apărea Ioan Botezătorul și o cruce cu care noi, românii, să-l întâmpinăm pe Iisus la venirea pe pământ.

Unul dintre aceștia este părintele Pantelimon, cunoscut drept ultimul ucenic al lui Arsenie Boca, chinuit și el prin temnițele comuniste.

Un alt ucenic al Părintelui Arsenie Boca a fost moș Ilie, cel care a avut o viziune pe care alții, cu mai puțină credință, i-ar fi putut duce la nebunie. ”Mi s-a arătat Iisus și mi-a spus că atunci când se va întoarce pe Pământ va veni aici, la noi în țară, pentru că România e Grădina Maicii Domnului”, i-a spus acesta părintelui Pantelimon.

Spusele lui moș Ilie par să fie în acord cu o mărturie veche de peste 500 de ani, preluată apoi de Nicolae Iorga. Se presupune că, în Evul Mediu, un grup de călugări din Neamț, canonizați ulterior, ar fi plecat spre muntele Athos.

Însă nu părăsiseră zona Moldovei când, dintr-un stejar, le-a ieșit în cale Fecioara Maria, care i-a întrebat încotro se îndreaptă.

”Spre grădina ta”, au spus călugării.

”Nu plecați, căci și aceasta este grădina mea”, le-ar fi spus Maica Domnului călugărilor din Neamț.

Povestea Mănăstirii Bucium

 

×
Subiecte în articol: carmen avram In premiera Arsenie Boca
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close