Antena 3 CNN Actualitate Religie ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus Lumina Sfântă cu barca, de pe mare

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus Lumina Sfântă cu barca, de pe mare

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare, cu o barcă, simbolizând, spune el, lumina credinţei aduse de Apostolul Andrei pe aceste meleaguri.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus Lumina Sfântă cu barca, de pe mare
Sursa foto: captura Facebook
de Georgiana Adam    |    24 Apr 2022   •   08:50

După ce a dus Lumina Sfântă, preotul a pornit într-o procesiune pe faleză, până la Catedrala Arhiepiscopală, acolo unde a oficiat slujba religioasă, împreună cu un sobor de preoţi, în jurul orei 23:30, potrivit adevarul.ro.

Cu acest prilej, ÎPS Teodosie a declarat că Lumina este sfinţenia cerului coborâtă pe Pământ.

”Lumina Sfântă din vremea Învierii este cea mai mare sfinţenie, este sfinţenia cerului coborâtă pe Pământ. Să fim bucuroşi că avem această Lumină Sfântă şi odată cu ea avem harul şi binecuvântarea lui Dumnezeu. 

Lumina este har de la Dumnezeu, este energie izvorâtă din fiinţa dumnezeiască cu care s-a îmbrăcat trupul lui Hristos după Înviere, cu care se vor îmbrăca trupurile noastre după Învierea cea de obşte. 

Să gândim acum când serbăm Învierea lui Hristos că vom avea şi noi parte de această Înviere”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

El a pornit apoi într-o procesiune din Portul Tomis, pe faleză, până la Catedrala Arhiepiscopală, unde a fost aşteptat de mii de credincioşi. 

Procesiunea aducerii Lumini Pascale a Învierii, de către IPS Teodosie

Procesiunea aducerii Lumini Pascale a Învierii, de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Puteți dona sau trimite pomelnice prin DONORBOX, accesând linkul https://donorbox.org/doneaza-pentru-radio-dobrogea Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. "Frate ajutat de frate - cetate întărită" (Pilde 18:19)

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Sâmbătă, 23 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie lumina sfanta barca
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close