Antena 3 Actualitate Religie ÎPS Teodosie refuză transformarea bisericilor în centre de vaccinare: "Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare"

ÎPS Teodosie refuză transformarea bisericilor în centre de vaccinare: "Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare"

de Alin Tarnovschi    |    12 Mai 2021   •   12:42
ÎPS Teodosie refuză transformarea bisericilor în centre de vaccinare: "Biserica nu este anexa instituţiilor sanitare"
Sursa foto: Hepta

ÎPS Teodosie susține că biserica nu este anexa instituțiilor sanitare și că în interiorul lăcașurilor de cult nu trebuie să fie organizate centre de vaccinare.

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului spune că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie implicat în campania de vaccinare.

"Biserica nu este anexa instituțiilor sanitare. Să nu amestecăm lucrurile. Sunt destule clădiri unde se poate face vaccinare. Avem unde să ne vaccinăm, nu se cuvine în Catedrala Națională să facem vaccinare. Acolo e șantier", a spus ÎPS Teodosie la România TV.

Arhiepiscopul Tomisului a mai spus că Preafericitul Daniel nu ar trebui să fie folosit în campania de vaccinare.

"Preafericitul nu trebuie să vină ca exemplu de vaccinare. Vaccinarea e liberă. Nu cred că va face din catedrală loc de vaccinare", a precizat ÎPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce un deputat USR PLUS a propus să se înființeze un centru de vaccinare la Catedrala Neamului, iar Preafericitul Daniel să fie implicat în această activitate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close