Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesaj-șoc al unui celebru preot catolic: Mă rog pentru moartea Papei Francisc

Mesaj-șoc al unui celebru preot catolic: Mă rog pentru moartea Papei Francisc

Mesaj-șoc al unui celebru preot catolic: Mă rog pentru moartea Papei Francisc
20 Mar 2018   •   22:39

Un preot catolic din Polonia se confruntă cu mustrare după ce l-a descris pe Papa Francisc ca fiind un "corp străin" în Biserică și după ce a sugerat că Papa ar trebui să treacă curând la cele veșnice dacă opiniile sale cu privire la refugiați și credințele necreștine nu se schimbă.

"Mă rog pentru înțelepciunea Papei, pentru ca inima lui să se deschidă spre Duhul Sfânt. Și, dacă nu face acest lucru, mă rog pentru plecarea lui rapidă în Casa Tatălui", a spus părintele Edward Staniek în timpul unei slujbe la Cracovia luna trecută, în conformitate cu o transcriere în limba engleză a cuvintelor sale.

"Îl pot cere mereu lui Dumnezeu o moarte fericită pentru el, pentru că moartea fericită este un mare har", a spus el.

În timpul slujbei, preotul și teologul proeminent au luat în discuție și unele idei mai liberale ale Papei despre imigrație, divorț și Islam. Despre musulmani, Staniek a spus că nu există "nici o cale de dialog cu ei". "În numele milei, [Papa Francisc] cere parohiilor și diecezelor să deschidă ușa către adepții Islamului", a spus el în timpul predicii sale. "Ca religie, ei sunt ostili Evangheliei și Bisericii, au ucis milioane în războaie religioase ... Putem să arătăm milă către acei credincioși musulmani care mor de foame sau de sete. Ușile diocezelor pot fi deschise numai credincioșilor în Isus Hristos ".

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Biserica Catolica
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close