Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesajul Bisericii Ortodoxe pentru români în Postul Paștelui: „A renunța doar la anumite alimente nu rezolvă nimic!”

Mesajul Bisericii Ortodoxe pentru români în Postul Paștelui: „A renunța doar la anumite alimente nu rezolvă nimic!”

Mesajul Bisericii Ortodoxe pentru români în Postul Paștelui: „A renunța doar la anumite alimente nu rezolvă nimic!”
de S.T.    |    20 Feb 2018   •   14:58

A început postul Paștelui. Intrăm în acest post, în anul centenarului, mai dezbinați și mai plini de revoltă ca niciodată.

Pe rețelele de socializare, în stradă, oamenii se jignesc, unii ameninţă, unii chiar devin violenţi.

Avem dezbinare în politica, în Parlament, în justiție, între oameni.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis marți, la Antena 3, un mesaj din partea Bisericii Ortodoxe Romane pentru această perioadă.

„Mesajul subliniază necesitatea unei reunificări morale și spirituale în perioada de post. (...) Mesajul în perioada de post este a nu te mai risipi existențial, a nu te mai risipi lăuntric ci a te întoarce acasă și din poziția omului cu rădăcini în valorile credinței sale să faci binele mai intens decât îl faci în afara perioadei de post. Avem această uriașă șansă să putem intensifica binele pe care îl facem în multe feluri”, a declarat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

„A renunța doar la anumite alimente nu rezolvă nimic în mod profund. Registrul moral al postului este esențial”, a mai spus Bănescu.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close