Antena 3 CNN Actualitate Religie Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși: „Familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă”

Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși: „Familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă”

Mesajul Patriarhului Daniel pentru credincioși: „Familia se găseşte într-o situaţie fragilă şi dificilă”
15 Feb 2017   •   08:43

Patriarhul Daniel se arată îngrijorat de starea instituţiei familiei în societatea românească. Familia se află într-o situaţie fragilă, unii oameni considerând modelul familiei tradiţionale ca fiind unul învechit, retrograd, iar căsătoria este văzută ca un simplu contract social, indiferent de genul partenerilor, spune şeful Bisericii Ortodoxe Române. În schimb, acesta îndeamnă la susţinerea eforturilor Bisericii de a apăra familia tradiţională, scrie news.ro.

„Parteneriatele sociale sau de convieţuire între persoane nu pot fi asimilate familiei tradiţionale şi orice atentat la identitatea tradiţională a acesteia constituie o inovaţie artificială care nu poate purta numele realităţii naturale de care se îndepărtează. În acest context, Biserica îşi arată grija, responsabilitatea, preţuirea şi mai ales sprijinul pentru această instituţie importantă a societăţii – familia, care, deşi a trecut prin multe încercări şi pericole, totuşi a fost instituţia cea mai stabilă a umanităţii, asigurând continuitatea acesteia în istorie“, a declarat Preafericitul Daniel.

Patriarhul Daniel a îndemnat la susţinerea eforturilor depuse de Biserica Ortodoxă Română de a apăra familia tradiţională şi de a opune rezistenţă noilor „modele“ de familie, între care uniunea dintre un bărbat şi o femeie nu este singura opţiune posibilă.

„Fundament al existenţei, stabilităţii şi continuităţii societăţii europene, al maturizării iubirii părinţilor şi al bunei educaţii a copiilor, al sănătăţii spirituale şi al prosperităţii materiale, familia umană naturală nu poate fi înlocuită cu niciun substitut sau model artificial“, a continuat Patriarhul României.

 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close