x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

O româncă declarată martiră în credință de Papa Francisc

de 27 Ian 2018   •   18:11
O româncă declarată martiră în credință de Papa Francisc 16

Papa Francisc a semnat vineri, 26 ianuarie 2018, decretul prin care recunoaște „martiriul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, laică, aparținând Ordinului Franciscan Secular; născută la 7 decembrie 1935 la Nisiporești (România) și ucisă din ură pentru Credință pe 24 august 1958 la Hălăucești (România)”. Astfel, Veronica Antal va fi ridicată în curând la cinstea altarelor și înscrisă în rândul fericiților Bisericii Catolice, scrie ofmconv.ro.

Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal a trăit în feciorie până la sfârșitul vieții, când, pe lângă cununa fecioriei, Dumnezeu i-a hărăzit și cununa martiriului. Viață și martiriul ei reprezintă o mărturie autentică de credință, o credință vie, dinamică și responsabilă.

În ziua de 24 august 1958, întorcându-se de la Sfânta Liturghie din parohia Hălăucești unde fusese administrat și sacramentului Sfântului Mir este atacată de un tânăr pe nume Pavel Mocanu care voia să-i păteze viața feciorelnică închinată lui Dumnezeu. După 42 de lovituri de cuțit își dă viața și pleacă pentru totdeauna să-l întâlnească pe Mirele său divin Isus Cristos, întâlnire pe care și-o dorea atât de mult.

sati