Antena 3 CNN Actualitate Religie Papa Francisc: ”A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”

Papa Francisc: ”A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”

Papa Francisc: ”A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
14 Sep 2016   •   11:50

Papa Francisc a celebrat miercuri dimineaţă o slujbă în memoria preotului francez Jacques Hamel - ucis de jihadişti în luna iulie - repetând că a ucide în numele lui Dumnezeu este "satanic", potrivit EFE şi AFP.

"Ce bine ar fi dacă toate confesiunile religioase ar spune: a ucide în numele lui Dumnezeu este satanic", a afirmat Sfântul Părinte, în prezenţa a aproximativ 80 de pelerini din dioceza Rouen (nordul Franţei).

În capela reşedinţei Santa Marta, unde papa celebrează mesa în fiecare zi la ora 07:00, se afla cu acest prilej o fotografie a părintelui Jacques Hamel (85 ani), care a fost asasinat la 26 iulie de doi jihadişti în vârstă de 19 ani.

"Astăzi, în Biserică, sunt mai mulţi martiri creştini decât în primele secole", a spus papa. Sunt "creştini care suferă astăzi, încarceraţi, torturaţi, ucişi pentru că nu îl reneagă pe Iisus Hristos". "Această cruzime care cere apostazia este - să o spunem pe şleau - satanică", a subliniat Suveranul Pontif.

Preotul francez era "un om bun, blând". "În momentul greu pe care-l trăia (...) nu şi-a pierdut luciditatea de a acuza şi de a spune clar numele asasinului său. A spus clar: Pleacă, Satană!".

Jacques Hamel a fost ucis în timp ce oficia o slujbă la Saint-Etienne-du-Rouvray, în apropiere de Rouen. Atacul, produs după 12 zile de la atentatul de la Nisa, soldat cu 86 morţi, a produs o emoţie foarte puternică în Franţa, dar şi la Vatican.

În urma acestor atentate, Suveranul Pontif l-a primit pe preşedintele francez François Hollande, în audienţă privată, la 17 august şi urmează să primească, la 24 septembrie, zeci de persoane care au fost afectate de atentatul de la Nisa.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Papa Francisc terorism jihadisti
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close