Antena 3 Actualitate Religie Papa Francisc, mesaj pentru episcopii care acoperă preoții pedofili

Papa Francisc, mesaj pentru episcopii care acoperă preoții pedofili

28 Sep 2015   •   01:28
Papa Francisc, mesaj pentru episcopii care acoperă preoții pedofili

Papa Francisc s-a intalnit cu victime ale unor abuzuri sexuale, pe cand erau copii, in ultima zi a vizitei sale in Statele Unite, si a promis ca va cere socoteala celor care se fac vinovati, transmitand un mesaj puternic episcopilor americani acuzati de acoperirea preotilor pedofili, scrie ziare.com.

Suveranul Pontif a dezvaluit acest gest de reconciliere la inceputul unei intalniri cu episcopi americani, reuniti la Philadelphia in vederea unui miting urias al familiilor catolice, relateaza AP online.

Insa, intr-un gest care semnaleaza un nou efort al Bisericii de a reorienta dezbaterea, Vaticanul a anuntat ca nu toate cele cinci persoane cu care s-a intalnit Papa au fost victime ale unor abuzuri comise de catre membri ai clerului.

Unele dintre cele trei femei si cei doi barbati au fost victime ale unor abuzuri comise de membri ai familiilor lor sau ale unor educatori.

Mai multe, pe ziare.com.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close