Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhia a reacționat când a auzit de taxe: BOR plăteşte deja impozite

Patriarhia a reacționat când a auzit de taxe: BOR plăteşte deja impozite

Patriarhia a reacționat când a auzit de taxe: BOR plăteşte deja impozite
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de M.Z.    |    15 Iul 2017   •   15:17

Biserica Ortodoxă Română plăteşte impozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său, anunţă Patriarhia Română, după ce Eugen Teodorovici a spus că trebuie impozitate veniturile Bisericii, pentru că statul are nevoie de bani, potrivit News.ro.

”Din punct de vedere fiscal, cultele religioase din România sunt tratate ca organizaţii de drept privat şi utilitate publică, fiind asimilate ca regim fiscal cu ong-urile, fundaţiile, asociaţiile sau alte organizaţii nonprofit. Biserica Ortodoxă Română plăteşte impozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său", explică Patriarhia.

Citiți și Guvernul PSD, plan de impozitare pentru biserică. Ce spune consilierul premierului

Potrivit Patriarhiei, cultele religioase nu plătesc TVA şi sunt scutite doar de impozitul pe venitul provenit din activităţile specifice cultului (vânzarea obiectelor de cult produse în interiorul instituţiei), venit care este în mod riguros reinvestit în întreţinerea locaşurilor de cult şi în activităţi cu caracter social-filantropic.

×
Subiecte în articol: biserica impozit Patriarhia Romana BOR
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close