Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Daniel, primele imagini de la Moscova

Patriarhul Daniel, primele imagini de la Moscova

Patriarhul Daniel, primele imagini de la Moscova
03 Dec 2017   •   13:55

Imagini în premieră cu Patriarhul Daniel la Moscova. Șeful Bisericii Ortodoxe a plecat în Rusia.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române condusă de patriarhul BOR, Daniel, a fost primită sâmbătă de Patriarhul Kirill, al Moscovei şi al întregii Rusii, în Sala Tronului din Catedrala Hristos Mântuitorul. 

Patriarhul Daniel se află la Moscova, în perioada 2-5 decembrie, cu prilejul festivităţilor organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Sâmbătă după amiaza, patriarhul Daniel a participat la sesiunea solemnă a sinodului arhieresc şi s-a adresat plenului format din cei 377 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe a Rusiei şi celorlalţi Primaţi prezenţi la evenimente. 

Din delegaţia Patriarhiei Române fac parte, alături de patriarhul Daniel, Arhiepiscopul Târgoviştei, Mitropolit Nifon şi preoţii consilieri patriarhali Michael Tiţa, Ştefan Ababei, arhid. Maxim Ţifui, Consilier eparhial şi pr. Eugeniu Rogoti, traducător. 

La împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, au fost adresate invitaţii tuturor Întâistătătorilor de Biserici Ortodoxe Autocefale. 

Luni, 4 decembrie, când se împlinesc 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanţii Bisericilor Ortodoxe locale vor concelebra Sfânta Liturghie. 

×
Subiecte în articol: Patriarhul Daniel Moscova vizita BOR
Parteneri
Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close