Antena 3 CNN Actualitate Religie Patriarhul Ecumenic oferă soluții pentru „dilema secolului”

Patriarhul Ecumenic oferă soluții pentru „dilema secolului”

Patriarhul Ecumenic oferă soluții pentru „dilema secolului”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
20 Apr 2018   •   18:52

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a participat la cel de-al 21 Summit Economic al Eurasiei, care a avut loc la Istanbul în perioada 11-13 aprilie cu tema „Dilema secolului: Tehnologia vs. Politică”, anunță, vineri, Patriarhia Română.

„Într-adevăr, tehnologia este marea putere a vremurilor noastre. Ea servește efectiv persoana umană, prevenirea și tratarea bolilor, ne mărește speranța de viață, ne facilitează viața cotidiană, transmiterea cunoștințelor și informației și promovează comunicarea.”

„Violența, criminalitatea, foametea și nedreptatea socială, fanatismul și ciocnirea dintre civilizații nu sunt cauzate de o lipsă de informații sau tehnologie și nici nu ar putea fi abordate prin intermediul informaticii”.

„În lumea occidentală, explozia cunoașterii a stimulat individualismul și consumismul. În altă parte, dezvoltarea tehnologiei coexistă cu diferite forme de fundamentalism și nedreptate socială. Este evident că dezvoltarea științei și a tehnologiei nu duce automat la progresul în alte domenii vitale ale vieții”, potrivit libertatea.ro.

×
Subiecte în articol: solutii tehnologie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close