Antena 3 CNN Actualitate Religie Pelerinaj în București de Sfântul Antonie cel Mare. Preot: ”Sfântul răspunde cu promptitudine celor care îi cer din toată inima ajutorul”

Pelerinaj în București de Sfântul Antonie cel Mare. Preot: ”Sfântul răspunde cu promptitudine celor care îi cer din toată inima ajutorul”

Sute de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi în Capitală la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, pentru pelerinajul sfântului cu acelaşi nume. Icoana Sfântului Antonie va fi scoasă astăzi în curtea bisericii, iar credincioşii se vor putea închina la ea până diseară.

de Ştefan Petrică    |    17 Ian 2023   •   09:42

Oamenii vin cu credință să ceară ajutorul Sfântului Anton, mai ales în necazuri, în nevoi și în diferite probleme pe care le au.

"Sfântul Anton răspunde cu promptitudine celor care vin cu credință și cer din toată inima ajutorul", a spus Părintele Ciprian Florin Apetrei de la Biserica Sfântul Anton.

Noi românii, suntem obișnuiți ca fiecare sfânt să aibă o specializare, și știm că Sfântul Antonie dezleagă blesteme.

"În primul rând sfântul ajută, dar oamenii îl specializează de obicei", a mai spus Părintele.

"Să ştiţi că sfinții nu au un anumit tip de ajutor, ei răspund oamenilor atunci când sunt căutați și de aceea trebuie să știți că la noi e o tradiție, evident, în care oamenii vin și să ceară ajutorul Sfântului, și Sfântul le răspunde", a mai precizat Părintele.

×
Subiecte în articol: pelerinaj sfantul antonie cel mare
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close