Antena 3 Actualitate Religie Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară

Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară

31 Mar 2018   •   10:39
Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară

Pelerinaje de Florii organizate în mai multe orașe din țară. Creștinii care sărbătoresc Paștele săptămâna viitoare sunt așteptați să participe la evenimentele organizate pentru a celebra intrarea lui Iisus în Ierusalim.

În București, pelerinajul de Florii este organizat de Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor, iar la eveniment sunt așteptați ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov.

Patriarhia Română anunță într-un comunicat de presă că pelerinajul va începe la Mănăstirea Radu Vodă (ora 16,15) şi se va desfăşura pe următorul traseu: bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă (cu oprire la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon Nou), strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina (cu oprire la biserica Sfânta Ecaterina, paraclisul Facultăţii de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul), strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei.

Evenimentul se va încheia la Catedrala Patriarhală (în jurul orei 17,45), unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către patriarhul Daniel, care va sfinţi icoana praznicului “Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi va adresa un cuvânt de învăţătură.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close