Mesajul Patriarhiei Române pentru mamele care refuză să-și vaccineze copiii

23 Sep 2016   •   12:00
Mesajul Patriarhiei Române pentru mamele care refuză să-și vaccineze copiii

"Biserica Ortodoxă nu se opune vaccinării preventive. Patriarhia Română a încheiat în 2008 un protocol de cooperare privind parteneriatul pentru asistență medicală și spirituală cu Ministerul Sănătății. În virtutea acestui parteneriat, preoții sunt datori chiar să trasmită către enoriașii lor recomandările Ministerului Sănătății", a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru republica.ro.

Vasile Bănescu a adăugat că Biserica se implică în susținerea bolnavilor și prin prezența preoților în spitalele din țară.

"Trebuie spulberată percepția falsă că Biserica s-ar opune vaccinării preventive. Dimpotrivă, Biserica este implicată în acest act de vindecare nu doar sufletească cât și, prin activitatea sa socială, filantropică, în actul de vindecare trupească, atât cât e posibil, prin reprezentanții ei din spitale. Sunt preoți în spitalele din România care oferă asistență spirituală in primul rând, dar stau și la capul bolnavilor, de cele mai multe ori", a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Ortodoxe Române.

Pe de altă parte, Vasile Bănescu a precizat că este dreptul fiecărui cetățean de a alege daca vor sau nu să își vaccineze copiii, și că biserica nu interzice, dar nici nu impune un anumit comportament.

 

Parteneri
x close