Antena 3 CNN Actualitate Religie Preotul Gabriel Cazacu, despre legătura românilor cu Sfântul Andrei: "Îi datorăm faptul că astăzi suntem creștini"

Preotul Gabriel Cazacu, despre legătura românilor cu Sfântul Andrei: "Îi datorăm faptul că astăzi suntem creștini"

Preotul Gabriel Cazacu a explicat, în direct la Antena 3 CNN, de ce românii au o legătură atât de specială cu Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul țării noastre.

Preotul Gabriel Cazacu, despre legătura românilor cu Sfântul Andrei: "Îi datorăm faptul că astăzi suntem creștini"
Sursa foto: observatornews.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2023   •   09:53

Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Cașin, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre povestea Sfântului Andrei și despre legătura pe care acesta o are cu poporul român.

"Astăzi îi mulțumim Sfântului Andrei pentru că este cel care a semnat certificatul de botez al tuturor românilor. Este cel care a propovăduit Evanghelia la gurile Dunării.

Este cel care a venit și a poposit în Dobrogea și îi datorăm faptul că astăzi suntem creștini.

Noi suntem creștini pentru că Sfântul Andrei a venit la noi și pentru că iubește România. Este o zi binecuvântată de bunul Dumnezeu. Andrei, un pescar, un om simplu, care locuia pe malul Lacului Ghenizaret, îl întâlnește pe Mântuitorul.

Citește și: Mesaje de Sfântul Andrei. Cele mai frumoase urări pe care le poți trimite celor dragi

Andrei fusese ucenic al lui Ioan Botezătorul și îl aduce la Iisus și pe fratele său, Simon Petru, de aceea mai este numit "cel întâi chemat, Andrei", a spus preotul.

Preotul a vorbit, de asemenea, și despre tradițiile și obiceiurile care se respectă de Sfântul Andrei în diferite zone ale țării.

"Din mila bunului Dumnezeu, românii sunt binecuvântați cu foarte multe mituri populare. Ele sunt frumoase, au farmecul lor, însă nu au legătură cu cele sfinte.

Noi îi îndemnăm pe credincioși să vină la Sfânta Biserică, să participe la Sfânta Liturghie, să fie pomeniți, să aibă grijă să aprindă o lumânare pentru sufletele celor plecați dintre noi și să facă o faptă bună", a mai adăugat preotul.

Rugăciune către Sfântul Andrei

Gabriel Cazacu a subliniat faptul că Sfântul Andrei este mijlocitor pentru rugăciunile noastre.

"Sfântul Apostol Andrei este cel care aduce lumină, bucurie. El a venit după pogorârea Duhului Sfânt, când apostolii au fost trimiși la propovăduirea Evangheliei până la marginile pământului. Noi am avut șansa de a primi harul bunului Dumnezeu prin mijlocirea Sfântului Apostol Andrei.

Atunci când vrem să fim buni, să fim drepți și să nu ezităm în hotărârile noastre, să ne rugăm la Sfântul Apostol Andrei, care este puternic mijlocitor pentru rugăciunile noastre înaintea lui Dumnezeu", a încheiat preotul.

×
Subiecte în articol: sfantul andrei Preotul Gabriel Cazacu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close