Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune de iertare şi curăţare a sufletului către Sfânta Treime. Cum să te rogi la Sfantul Duh pentru împlinirea dorințelor şi iertarea păcatelor

Rugăciune de iertare şi curăţare a sufletului către Sfânta Treime. Cum să te rogi la Sfantul Duh pentru împlinirea dorințelor şi iertarea păcatelor

Lunea Sfântului Duh sau a doua zi de Rusalii reprezintă o zi importantă pentru creștinii orodocși și greco-catolici. Rostirea rugăciunii către Duhul Sfânt în această zi de sărbătoare face minuni și îi ferește de boli şi de necazuri pe cei care o rostesc.

Rugăciune de iertare şi curăţare a sufletului către Sfânta Treime. Cum să te rogi la Sfantul Duh pentru împlinirea dorințelor şi iertarea păcatelor
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iun 2022   •   07:00

În a doua zi de Rusalii, Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe Sfântul Duh, a treia persoană a Sfintei Treimi.

Se pare că această denumire a fost dată sub influenţa catolică. La catolici, Sfânta Treime e sărbătorită în prima Duminică dupa Rusalii.

În calendarele celorlalte Biserici Ortodoxe, Lunea de după Rusalii este numită Lunea Sfântului Duh, ca în Penticostar, potrivit creştinortodox.ro

Pentru ca rugăciunea să fie ascultată, creştinii ortodocşi trebuie să se roage cu multă evlavie, astăzi, de Lunea Sfântului Duh.

Înainte ca aceştia să rostească rugăciunea de iertare şi curăţare a sufletului către Sfânta Treime, ar trebui ca în casă să fie aprinsă o lumânare, care să rămână aprinsă pe toată durata zilei.

Rugăciune de iertare şi curăţare a sufletului către Sfânta Treime

"Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh.

Sfântă Treime, Tată, Fiule şi Duhule, Preaînalte Dumnezeule, Împărate şi Făcătorule a toată veşnicia, Care ne-ai cinstit pe noi cu chipul Tău şi ai scris împrejur în chipul văzut al firii noastre asemănarea Fiinţei Tale nevăzute, fă-ne să aflăm milă şi har în ochii Tăi, ca să Te putem slăvi în ziua cea neînserată a Împărăţiei Tale, împreună cu toţi sfinţii care din veac au bineplăcut Ţie. Amin!".

×
Subiecte în articol: Sfânta Treime Sfântul Duh rugaciune
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close