Antena 3 CNN Actualitate Religie Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Fanurie, ocrotitorul animalelor bolnave sau dispărute

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Fanurie, ocrotitorul animalelor bolnave sau dispărute

De sărbătoarea Sfântului Fanurie, pe 27 august, creştinii ortodocşi pot rosti această rugăciune făcătoare de minuni, despre care se spune că dacă este rostită din inimă, indeplinește orice dorință.

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Fanurie, ocrotitorul animalelor bolnave sau dispărute
Sursa foto: biserica-usm
de Georgiana Adam    |    27 Aug 2021   •   09:41

Sărbătoarea Sfântului Fanurie este prăznuită de ortodocşi în fiecare an, pe 27 august. Potrivit tradiţiei, Sfântul Mucenic Fanurie îndeplineşte orice dorinţă dacă se oferă turte de pomană pentru mama sa.

Sfântul Fanurie a dus o viaţă închinată lui Dumnezeu şi a sâvârşit numeroase minuni, îndeosebi pentru descoperirea obiectelor pierdute, dar şi a ocrotirii animalelor dispărute sau bolnave.

Datorită ajutorului adus creştinilor, se bucură de o deosebită evlavie atât în Grecia, cât şi în restul ţărilor ortodoxe.

Calendar ortodox 27 august 2021. Rugăciune puternică de Sfântul Fanurie

"Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălțându-ne gândurile, noi, păcătoșii, cu umilință și cu căldură te rugăm: caută dintru înălțimea cea plină de slavă a cerurilor, unde, prin viața ta Sfântă și prin chinurile tale mucenicești pentru Hristos, ți-ai dobândit sălășluire veșnică, și te milostivește de suferințele, durerile, pătimirile, necazurile, amărăciunile și strâmtorările noastre.

Și te roagă cu îndrăzneala pe care ai agonisit-o, către Stăpânul tău ceresc și Dumnezeul nostru, să ne ierte păcatele pe care cu știință și cu neștiință, pururea, ca niște robi nevrednici săvârșim (se spune dorința).

Să nu se mânie pe noi până în sfârșit, pentru puținătatea dragostei noastre față de El și față de aproapele nostru; ci să fie pururea plin de milostivire față de noi și să îndepărteze de la noi toată suferința și durerea, toate patimile și necazurile.

Așa, Sfinte Mucenice Fanurie, fii povățuitorul și îndrumătorul nostru pe cărările cele necunoscute ale vieții, pentru ca urmând pilda credinței și a dragostei tale față de Hristos, să ne învrednicim de darurile tale, pentru iubirea de oameni și binecuvântarea Marelui nostru Dumnezeu. Amin!".

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close