Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Sfântul Pantelimon, ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Sfântul Pantelimon, ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor

Sărbătoare mare în calendarul ortodox. Sfântul Pantelimon, ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    26 Iul 2017   •   23:27

Sfantul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti sfinti ai Bisericii lui Hristos. Pomenit in data de 27 iulie, acest sfant este adesea numit "doctor fara de arginti", aratandu-se prin aceasta cum ca el n-a umblat dupa averi si s-a multumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui si nu cerea de la nimeni sa-i plateasca pentru binefacerile facute.

Sfantul Pantelimon este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.

Sfantul Pantelimon - o viață închinata slujirii aproapelui

Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon a trait in vremea imparatului Maximian Galeriu si era originar din cetatea Nicomidiei. El a vazut lumina zilei in anul 284, dintr-un tata pagan, senator la curtea imparatului, si o mama crestina.

Primul sau nume a fost "Pantoleon", adica "cel in toate puternic ca un leu". Mama lui Pantoleon, Evula, il iubea pe Hristos in taina, numindu-se crestina. Ea ii vorbea despre implinirea sufletului si despre tainele credintei in nemurire.

Sursa: crestinortodox.ro

×
Subiecte în articol: sarbatoare calendar ortodox
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close