Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare pe 10 ianuarie. Mii de români își vor serba ziua numelui

Sărbătoare mare pe 10 ianuarie. Mii de români își vor serba ziua numelui

Sărbătoare mare pe 10 ianuarie. Mii de români își vor serba ziua numelui
09 Ian 2018   •   21:01

Credincioșii ortodocși au parte de un număr mare de sărbători în luna ianuarie. Pe data de 10, la doar câteva zile după Bobotează și Sf.Ioan, se face pomenirea celui între sfinți parintelui nostru Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.

Ortodocșii îl prăznuiesc pe data de 10 ianuarie pe Sfântul Grigorie (Grigore), episcopul Nissei.

Acest Sfânt părinte a fost frate cu Sfântul Vasile cel Mare și a strălucit prin cunoștința filozodiei și prin râvna pentru credința ortodoxă, astfel acesta a fost și apărător al Bisericii lui Hristos. Mergând la Constantinopol, împreună cu cei care se adunai la Sinodul al doilea Ecumenic, ca să lupte împotiva eresurilor păgâne, Grigore s-a dovedit apărător neîntrecut al dreptei credințe, biruind pe potrivnici prin puterea cuvintelor și prin dovezi din Scriptură.

Grigore străbătuse toată știința filozofică și a bunei vieturi și de aceea avea putere cu aceste două arme. Păstorindu-și turma cu înțelepciune li cu evlavieși, ajungând la bătrânețea frumoasă, a adormit și s-a mutat la Domnul.

Conform calendar-ortodox.ro, tot în această zi, este pomenirea Sfântului Amonie, care în pace s-a savârsit. De asemenea, Cuvinciosului Antipa de la Calapodești.

×
Subiecte în articol: sarbatoare zi nume
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close