Antena 3 CNN Actualitate Religie Secretele Papei Francisc pentru o viață fericită. Zece sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi

Secretele Papei Francisc pentru o viață fericită. Zece sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi

Secretele Papei Francisc pentru o viață fericită. Zece sfaturi pe care ar fi bine să le urmezi
31 Mai 2019   •   23:32

Într-un interviu pentru revista Viva, din Argentina, Papa Francisc a dezvăluit zece secrete pentru o viață fericită: 

1. „Trăiește și lasă-i pe alții să trăiască”.

2. „Fii deschis față de alte persoane”. Oamenii trebuie să fie deschiși cu cei din jur, pentru că dacă te închizi în tine, riști să devii egocentric. 

3. „Înaintează ușor în viață”. La tinerețe suntem ca un râu cu pietre, în viața adultă - un fluviu rapid, iar la bătrânețe continuam să ne mișcăm încet, precum apa într-o piscină. 

4. „Petrece-ți timpul liber într-un mod sănătos” Prioritizează arta, literatura și timpul petrecut cu copiii. Conform Papei, consumerimul nu a făcut decât să aducă stres și anxietate în societate. 

5. „Duminica este o zi liberă”. Duminica este întodeauna o zi pentru și despre familie. 

6.  „Creează joburi demne pentru tineri”. Tinerii au nevoie de ajutor pentru a merge pe drumul corect, nu este suficient să le dăm de mâncare. Demnitatea vine atunci când aduci mâncare în casă, nu când o primești. 

7. „Respectă natura și ai grijă de ea”. 

8. „Nu fii negativ”. Nevoia de a vorbi de rău despre alții arată o încredere de sine foarte scăzută. Odată ce scapi de gândurile negative, viața ți se va înbunătăți. 

9. „Respectă credința altora”. Îi putem inspira pe alții printr-o comunicare deschisă, nu prin a încerca să îi convingem. 

10. „Lucrează pentru pacea interioară”. Pacea poate da impresia de ceva tăcut, static, dar nu este adevărat. Pacea este de fapt o armă dinamică, care nu tace niciodată. 

Sursă: Catholic News Service 

 

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close