Antena 3 CNN Actualitate Religie SFÂNTUL ȘTEFAN. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci în ziua de SFÂNTUL ȘTEFAN

SFÂNTUL ȘTEFAN. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci în ziua de SFÂNTUL ȘTEFAN

SFÂNTUL ȘTEFAN. O veche tradiţie, împlinită în ziua praznicului, se referă la icoana care-l înfăţişază pe mucenicul martir: creştinii care se confruntă cu probleme de sănătate sau se judecă de multă vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine să aducă în casa lor o icoană cu Sfântul Ştefan, sfinţită în această zi. SFÂNTUL ȘTEFAN

 SFÂNTUL ȘTEFAN. Ce ai voie și ce nu ai voie să faci în ziua de SFÂNTUL ȘTEFAN
27 Dec 2019   •   12:20

SFÂNTUL ȘTEFAN Pomeniri pentru cei dragi

SFÂNTUL ȘTEFAN Se fac pomeniri pentru sufletele celor care au murit în împrejurări dramatice, iar pachetele cu mâncare se împart şi persoanelor tinere, care poartă numele primului mucenic Ştefan.

SFÂNTUL ȘTEFAN În unele zone din Muntenia se prepară Pâinicile lui Ştefan. Dintr-un aluat asemănător cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac pâinici în forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfântul Ştefan, se sfinţesc la biserică în ziua praznicului şi se împart copiilor săraci.

SFÂNTUL ȘTEFAN Ce nu ai voie să faci

SFÂNTUL ȘTEFAN Pentru sporul casei şi pentru sănătatea rudelor cu probleme mari de sănătate, trebuie să-l cinstim pe Sfântul Mucenic Ştefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite în această zi.

În ziua praznicului, este bine să evităm deplasările în zone montane şi în locuri izolate, care ne pun viaţa în primejdie.

×
Subiecte în articol: sfantul Stefan
Parteneri
Şoferul din Baia Mare depistat cu 7 droguri şi-a recuperat permisul!
x close