Antena 3 CNN Actualitate Religie Sărbătoare mare în acest weekend. Ce nu ai voie să faci pe 21 mai. E mare păcat!

Sărbătoare mare în acest weekend. Ce nu ai voie să faci pe 21 mai. E mare păcat!

Sărbătoare mare în acest weekend. Ce nu ai voie să faci pe 21 mai. E mare păcat!
de S.T.    |    19 Mai 2017   •   11:11

SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA. Sfintii Constantin si Elena, "cei intocmai cu Apostolii", sunt pomeniti in Biserica Ortodoxa pe 21 mai. Sarbatoarea Sfintilor Constantin si Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei Cruci – semnul central al religiei crestine.

SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA. Sfantului Constantin i s-a aratat pe cerul amiezii semnul Crucii spre biruinta (In hoc signo vinces – “Intru acest semn vei invinge”), in pragul infruntarii cu paganul Maxentiu, iar Sfinta Elena, mama sa, a descoperit la Ierusalim Crucea pe care Mantuitorul a fost rastignit.

Sfanta Imparateasa Elena a trecut la Domnul la anul 327, putin dupa intoarcerea de la Ierusalim, iar Sfantul Imparat Constantin in 337, dupa 31 de ani de domnie, conform crestinortodox.ro.

TRADIȚII DE SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA. Pentru ziua de 21 mai (Sfintii Constantin si Elena) exista o serie de obiceiuri si superstitii care fac referire la vara ce urmeaza sa-si faca aparitia:

TRADIȚII DE SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA - multi agricultori nu lucreaza de Sfintilor Constantin si Elena, pentru a evita pagubele aduse holdelor de pasarile cerului; in unele regiuni ale rarii este ultima zi in care se mai poate semana porumb, ovaz si mei, deoarece, in popor, se vorbeste ca tot ce se seamana dupa aceasta zi se va usca;

TRADIȚII DE SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA - podgorenii respecta ziua de Constantin Graur in ideea ca, daca vor munci, graurii le vor distruge strugurii;

TRADIȚII DE SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA - ziua de 21 mai (Sfintii Constantin si Elena) este ziua in care pastorii hotarasc cine le va fi baci, unde vor amplasa stanele si cine le va pazi pe timpul pasunatului.

×
Subiecte în articol: sarbatoare Sfintii Constantin si Elena
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close