Tradiții și obiceiuri de Sf. Spiridon. Ce nu ai voie să faci pe 12 decembrie

11 Dec 2017   •   21:47
Tradiții și obiceiuri de Sf. Spiridon. Ce nu ai voie să faci pe 12 decembrie Foto: crestin-ortodox.ro

Sf. Spiridon.  Pe 12 decembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Spiridon, cunoscut și ca sfântul făcător de minuni.

Sf. Spiridon. Pentru că sfântul călător este totodată și patronul cizmarilor, al cojocarilor și al oierilor, aceștia îl cinstesc cu petreceri și voie bună, însă nu au voie să facă exces de băutură, altfel se spune că acesta se va supăra. Pentru ca familia să fie sănătoasă, iar casa să fie bogată, de ziua sfântului Spiridon nu se fac nici un fel de munci în gospodărie, femeile nu au voie să spele rufe, să coasă, să facă curățenie. De asemenea, bărbaților le este interzis cu desăvârșire să înjuge vitele pentru că altfel este rău de pagubă iar cel care a pus mâna pe jug va fi schimonosit pentru tot restul vieții.

Sf. Spiridon. Sărbătoarea se ține și pentru ca oamenii să fie feriți de înec

Sf. Spiridon. Pentru a fi sănătoase și ferite de boli, în aceste zile animalele trebuie să mănânce fân din mâna stăpânilor. Sărbătoarea se ține și pentru că e rău de lovituri și izbituri, înec și pentru cădere din pomi dar și pentru a-i feri pe oameni de fiarele sălbatice în timpul călătoriilor.

Sf. Spiridon. Tot în această zi familia în care există o femeie însărcinată trebuie să se roage sfântului să alunge boala ca atunci când îi va veni sorocul să nască aceasta să nu aducă pe lume copii cu două capete sau alte malformații, scrie secretele.com.

ExitPOLL
Parteneri
x close