Antena 3 CNN Actualitate Reţea de traficanţi născută în penitenciar

Reţea de traficanţi născută în penitenciar

Reţea de traficanţi născută în penitenciar
28 Ian 2007   •   17:55
Penitenciarul Rahova. Ce fac un indian, un turc, şi un român, când se întâlnesc la închisoare? Se asociază şi vând droguri celorlalţi deţinuţi. După două luni de supraveghere, poliţiştii au destrămat o reţea, care distribuia heroină, în penitenciarul Rahova. Cei trei au fost prinşi, în flagrant, în timp ce vindeau heroină altor deţinuţi. La schimb primeau ţigări. Acum sunt cercetaţi pentru trafic de droguri.

Acesta este unul dintre multele cazuri de încălcare a legii chiar în penitenciare. Deţinuţii susţin că recurg la infracţiuni din cauza condiiţiilor de trai. Într-un sondaj comandat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, deţinuţii au dat cele mai mici note calităţii hranei, confortului din cameră, asistenţei medicale şi curăţeniei.

Paradoxal, deţinuţii cred că principala cauză a conflictelor din închisori sunt chiar ei. Aproape 40% dintre deţinuţi spun că sunt indisciplinaţi, în timp ce doar 8% dau vina pe supraveghetori.

Peste 60% dintre cei închişi consideră pedepsele prea mari în raport cu fapta comisă şi doar 7% cred că judecătorii au fost indulgenţi cu ei. Cât priveşte dificultăţile de după eliberare, aproape jumătate dintre deţinuţi cred că îşi vor găsi cu greu un loc de muncă, iar 12 procente se tem de marginalizare.

Observator

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close