Antena 3 CNN Actualitate Cum a fost despăgubit un român după ce a fost îmbrâncit și lovit cu pumnul de poliție, în Olanda

Cum a fost despăgubit un român după ce a fost îmbrâncit și lovit cu pumnul de poliție, în Olanda

Un român care a fost îmbrâncit şi lovit cu pumnul de poliţie în Olanda a primit despăgubiri. Iată de la ce a pornit conflictul.

Cum a fost despăgubit un român după ce a fost îmbrâncit și lovit cu pumnul de poliție, în Olanda
Sursa foto: Pexels | Pixabay
de Claudia Popovici    |    22 Mar 2023   •   18:21

Incidentul a avut loc în Gara Centrală din Amsterdam, Olanda, în august 2020, acolo unde un român în vârstă de 27 de ani la momentul faptelor, a fost împins și lovit cu pumnul în față de poliţie.

Totul ar fi ponit de la faptul că agenţii l-ar fi somat pe tânărul român să „își scoată bicicleta din pasajul IJ al gării. Şi pentru că tânărul nu s-a mișcat mai repede agenţii l-au tras de pe bicicletă, l-au îmbrâncit şi unul din ei l-a lovit cu pumnul în faţă.

Urmare agresiunii, tânărul român și-a fracturat șoldul în urma căderii de pe bicicletă. Mai mult, potrivit martorilor, agenţii i-au ignorat strigătele de ajutor şi au refuzat să cheme o ambulanță. 

Ulterior tânărul a fost transportat la spital, în urma unul apel al unui martor.

După incident, poliția a negat orice răspundere, potrivit biroului juridic. Dar după „o anchetă internă a poliției (cu analiza imaginilor camerelor disponibile)” a fost clar că situația s-ar fi putut rezolva altfel, fără recurgerea la violență, notează ziarulromanesc.de.

Drama românului a continuat timp de un an în care s-a operat  şi a continuat să aibe dureri la șold.

În acest context, urmare cercetărilor, poliția din Amsterdam confirmă că a plătit 35.000 de euro cu titlul de daune morale și despăgubiri materiale.

Cei 35.000 de euro „sunt atât compensații materiale pentru cheltuielile suplimentare (medicale) efectuate, cât și despăgubiri pentru spaima, durerea și suferința îndurată”.

Întrebat despre alte măsuri, purtătorul de cuvânt a spus că „au fost luate măsuri corespunzătoare pe plan intern ca răspuns la acest caz”, pe baza unui raport de investigație al Departamentului de Integritate, Securitate & Reclamații. Niciun judecător nu a fost implicat în acest caz, notează sursa citată.

×
Subiecte în articol: Olanda despagubiri pumn Amsterdam
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close